Valtuusto hyväksyi pitkällisesti valmistellun lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman vuosille 2012–2016. Erityinen kiitos on annettava työhön osallistuneille nuorille, joiden panos ohjelman sisällössä on ollut merkittävä. Päättäjien, virkamiesten ja osaltaan myös nuorten omalla vastuulla on, että ohjelma saadaan tulevina vuosina vietyä myös käytännön tasolle, nuorten arkeen.
Yksi asia ohjelmaluonnoksessa harmitti. Sukupolvien kohtaaminen oli kuitattu nuoriso- ja vanhusneuvostojen vuosittaisilla tapaamisilla.
Olen pitkään pyrkinyt edistämään Kauniaisissa ajattelua, jossa eri ikäryhmien nykyistä siilouttamista vähennettäisiin. Kauniaisissa lapset, nuoriso, työikäiset ja seniorit on lähtökohtaisesti lokeroitu omiin tiloihinsa ja omien palveluiden ääreen. Luontevaa kohtaamista kaupungin tiloissa ei juuri tapahdu. Poikkeuksena luokkamummo ja -vaari -toiminta, josta ovat pitäneet sekä oppilaat, että toimintaan osallistuneet seniorit. Toiminta on ollut molemminpuolinen ilonaihe.
Jätin ohjelmaan muutosesityksen ”Sukupolvien kohtaamista edistetään kaupunkisuunnittelun, palvelusuunnittelun ja kaupungin tilojen käytön suunnittelun keinoin”, joka ilokseni hyväksyttiin yksimielisesti.
Tarkoitukseni on, että sukupolvien kohtaaminen pyritään huomioimaan kaikissa kaupungin hankkeista ja palveluissa. Esimerkkinä Villa Bredan tontille suunniteltava senioriasuminen, jonka yhteyteen voitaisiin luoda tiloja, joita myös muut kuntalaiset voivat käyttää. Päiväkotiryhmien vierailut, avoin perhetoiminta tai vaikkapa joidenkin tilojen lainaaminen hetkellisesti musiikkiopistolle voisivattuoda monelle vanhukselle kaivattua vaihtelua ja piristystä päivään. Esimerkkiä voitaisiin ottaa vaikka Pukkilan hyvinvointikeskus Onnista, jossa kuntalaisten kohtaaminen on esimerkilisesti huomioitu.