Viihtyisä ympäristö on tärkeä kilpailukykytekijä

Kaavoitetaan hyvinvointia ja viihtyisyyttä, ei kerrosneliömetrejä
Matala kuntaveroprosentti on tietenkin Kauniaisille hyvä asia, mutta kilpailukykytekijänä se on hauras. Kauniaisten vetovoima koostuu monesta tärkeästä elementistä, jotka täydentävän toinen toisiaan.
Kun mietitään ihmisen painotuksia asuinpaikkaa valitessaan, vaakakupissa painavat usein seuraavat asiat:
Sijainti, ympäristön viihtyisyys, palvelutaso, alueen maine, koulut, harrastusmahdollisuudet ja usko tulevaan kehitykseen. Kuntaveroprosentti voi hyvin olla tässä joukossa, mutta ei harvoin aivan tärkeimpänä.
Hyvätuloinen pääkaupunkiseudun asukas, joka voi valita asuinpaikkansa painottaa kokonaisuutta ja koko paletin houkuttelevuutta. Tämä on helppo kuitenkin pilata esim. ahnehtimalla kaavoituksessa liikaa maanmyyntituloja ja kaupungin asukasluvun kasvua. Asukasluvun ripeä kasvu ei automaattisesti paranna kunnan taloutta, vaan pikemminkin se tuottaa investointitarpeita ja lisää käyttömenoja – kasvanut verokertymä uppoaa näihin kuluihin. Asukaslukua oleellisempaa onkin väestön keskimääräinen veronmaksukyky. Kun se on kohdillaan, pystytään myös heikommassa asemassa olevien kaupunkilaisten palveluista huolehtimaan hyvin.
Mikäli Kauniainen liian aggressiivisella kasvulla ja kaavoituksella menettäisi vetovoimaansa houkuttelevana asuinpaikkana, häviää yksi kaupungin talouden tukijaloista. Se on samalla tie kuntaveron korotuksiin.
Pidetään Kauniainen houkuttelevana asuinpaikkana.
Äänestä siis puoluetta, joka tämän ymmärtää!
#Kuntavaalit2021
#Kauniainen
#ViihtyisäGrani
#Grönkulla

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Ajankohtaista, Blogi Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.