Eurovaalien tulokset kauniaislaisittain

Europarlamenttivaalien tulos oli Vihreiden kannalta loistava. Niin kantallisesti kuin koko Euroopankin tasolla. Eurooppalaisen Vihreät-ryhmän koko kasvoi vaalien myötä 41:stä 50:n. Kotimaisten meppien määrässä Vihreät nousivat SDP:n kanssa tasoihin. Kummallakin on nyt 2 euroedustajaa. Vihreiden äänimäärä oli hyvin optimoitu, sillä toinen paikka oli tiukassa. Kiitos historiallisesta tuloksesta kuuluu siis myös kauniaislaisille Vihdeiden äänestäjillee.

Eurovaalien tuloksia tulisi ehdottomasti tutkia nimen omaan koko Euroopan tasolla. En kuitenkaan malta olla tutkimatta niitä Kauniaisten osalta.

Vihreät näyttäisivät Kauniaisissa olevan edelleen nousukiidossa. Kannatus kasvoi vuoden 2004 vaaleihin nähden 1.6 %-yksikköä, toisin sanoen huikeat 17.4 %. Suhteellista kannatustaan eurovaaleissa onnistui korottamaan myös RKP, jonka osuus Kauniaisten äänistä oli 38,5 %, nousua edellisistä eurovaaleista 3.4 %-yksikköä. Mikäli Vihreiden saama osuus äänistä säilyy syksyllä uusittavissa kunnallisvaaleissa, tulos tietäisi Vihreille uuteen valtuustoon kolmatta paikkaa. Tästä on hyvä jatkaa uusintavaaleihin.

Eurovaalien valossa Kokoomuksen kannatus on Kauniaisissa laskussa. Laskua vuoden 2004 vaaleihin nähden 4.9 %-yksikköä. Kokoomuksen osuus Kauniaisten äänistä nyt 36.1 %. Demareille niin ikään laskua 1 %-yksikkö. Kannatus jäi 5.6 prosenttiin. Miinusta tuli niin ikään Keskustalle, Keskustan kannatus Kauniaisissa oli 3,5 %.

Ai niin, ne Perussuomalaiset? Kannatus Kauniaisissa oli 2.8%, Nousua 2,3 %-yksikköä. Mikäli kauniaislaiset päättäisivät, Kristillisdemokaraattien ja Perussuomalaiset vaaliliitosta ei olisi päässyt Europarlamenttiin tällä kertaa yhtään meppiä.

Kauniaislaiset olisivat lähettäneet Brysseliin 6 meppiä RKP:stä, 5 Kokoomuksesta, 1 Vihreistä ja yhden Demarin.

Tiedot perustuvat tilastokeskuksen px-web-tietokannan lukuihin. Palvelusta löydät myös muiden kuntien tuloksia.

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Tiedotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.