Joukkoliikenne takaisin Kasavuoreen

Joukkoliikenteestä on tehtävä houkutteleva vaihtoehto mahdollisimman monelle.

Linja 51:n lopettaminen on heikentänyt kauniaislaisten joukkoliikennepalveluita oleellisesti etenkin Kasavuoren alueella. Iltaisin ja viikonlopuisin Kasavuori on joukkoliikennepalveluiden ulkopuolella. Tilanne on surkea myös Kauniailan sairaalassa vieraileville omaisille.

Asia kertoo surullista kieltään siitä, että Kauniainen on epäonistunut valvomaan etujaan HSL:n linjauudistuksessa. Kovin moni kauniaislaisista valtuustetuista ei käytä joukkoliikennettä säännöllisesti, joten omakohtainen kokemus ja kiinnostus asiaan puuttuu. Kun Kauniainen lausuu HSL:n budjetista, suurin intohimo kohdistuu toistuvasti siihen, että joukkoliikenteen kuntaosuus ei saa kasvaa. Itse palveluista puhutaan kovin vähän.

Tilanne voidaan, jos tahtoa vain löytyy, korjata yhdessä Espoon ja espoolaisten päättäjien kanssa. Espoossa vastaava ongelma on koettu mm. Kuuriniityssä, josta asukkaat haluaisivat matkustaa Kauniaisten keskustaan. – Nyt linjat on muutettu niin, että kaupunkikeskus, johon bussilla pääsee, on vaihdettu Kauniaisten keskustasta Espoon keskukseksi. Esim. tässä olisi kaksi aluetta, jotka voitaisiin uudella linjalla yhdistää, ja saada Kauniala, Kasavuori, Kauniaisten keskusta ja Kuuriniitty hoidettua saman busilinjan piiriin.

Silloin oheinen pysäkkiaikataulukin näyttäsi paljon lohdullisemmalta.

 

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Blogi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.