Subjektiivisen päivähoito-oikeuden säilyttäminen

VALTUUSTOALOITE
16.11.2015

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden säilyttäminen

Valtio on rajaamassa subjektiivista oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen koskemaan vain lapsia, joiden vanhemmat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti. Kauniaisten ei tule ottaa tätä rajoitusta käyttöön, vaan säilyttää oikeus kokopäiväiseen päivähoitoon nykyisellään.

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus korkealaatuiseen varhaiskasvatukseen. joka antaa lapselle mahdollisuuden oppia, leikkiä, ulkoilla ja kehittää sosiaalisia taitojaan turvallisessa ympäristössä ammattimaisten varhaiskasvattajien hoidossa.

Perheiden tilanteet vaihtelevat. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen asettaa erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa olevien perheiden lapset eriarvoiseen asemaan. Tarve säännölliseen ja turvalliseen päivähoitoon korostuu etenkin perheissä, joissa on työttömyyttä, uupumusta tai päihdeongelmia.

Päivähoito-oikeuden rajaaminen ei edistä vanhempien työnhakua ja työllistymistä, ja toisaalta hankaloittaa lyhytaikaisten töiden vastaanottamista.

Lisäksi päivähoito-oikeuden rajaaminen edellyttäisi seurantajärjestelmää, joka osaltaan lisäisi byrokratiaa ja hallinnollisia kuluja.

 

Juha Pesonen

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Valtuustoaloitteet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.