Valtuustoaloite: Kauniaisten rautatieaseman herättäminen eloon

Valtuustoaloite / Fullmäktigemotion                                                                   12.11.2018

 

Kauniaisten rautatieaseman herättäminen eloon

Kauniaisten vuonna 1908 valmistunut rautatieasema on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus, jolla on ollut suuri merkitys Kauniaisten kehityksessä.

Asema paloi vuonna 2008, ja sittemmin entisöity rakennus on ollut käyttämättömänä pian jo vuosikymmenen. Autio rakennus on alttiina ilkivallalle ja lämmittämättömänä vuosien mittaan myös säiden aiheuttamille vaurioille.

Rakennus sijaitsee Kauniaisissa keskeisellä paikalla hyvien julkisten joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Sijainti ja rakennuksen luonne mahdollistaisi tilojen käytön esim. nuoriso- tai kulttuuritoimen tarpeisiin. Kun rakennus saataisiin käyttökuntoon, sitä voitaisiin vuokrata myös muille tahoille ja yrittäjille tavoitteena elävöittää kaupungin keskusta-aluetta. HSL:n vyöhykeuudistuksen myötä Kauniaisten rautatieaseman vetovoima kasvaa, mikä osaltaan edistää mm. yrittäjien toimintamahdollisuuksia alueella. Mikäli kiinteistö olisi Kauniaisten omistuksessa, myös sen tulevaisuus ja käyttötarkoitus olisivat kaupungin käsissä.

Em. syistä me allekirjoittaneet pyydämme kaupungin organisaatiota:

– Lähestymään rautatieaseman omistajaa rakennuksen osto-/vuokrauskustannusten kartoittamiseksi, sekä teknisen kunnon ja tilojen käyttöön saamisen edellyttämien korjaustöiden ja investointien selvittämiseksi.

– Selvittämään eri toimialojen tarpeita ja ideoita tilojen aktiiviseen käyttöön huomioiden rakennuksen sijainti ja kaupungin tavoitteet keskustan elinvoiman edistämiseksi. Ideoinnissa tulisi hyödyntää myös joukkoistamista kuulemalla niin kuntalaisten kuin yrittäjienkin ehdotuksia kiinteistön potentiaalin hyödyntämiseksi.

Juha Pesonen
Vihreät – De Gröna

Konsta Saarela
SFP – RKP

Mikko J. Salminen
Kok. / Saml.

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Tiedotteet, Valtuustoaloitteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.