Valtuustoaloite: Kokonaisvaltainen suunnitelma Jarl Hemmerinkuhjan asuntojen ja tontin tulevaisuudesta

VALTUUSTOALOITE 16.9.2019

Kokonaisvaltainen suunnitelma Jarl Hemmerinkuhjan asuntojen ja tontin tulevaisuudesta

Kauniaisten vuokra-asuntoyhtiö Granillan asunnot Jarl Hemmerin kujalla on niin asumisviihtyvyydeltään kuin teknisestikin varsin heikossa kunnossa.

Kiinteistö on rakennettu vuonna 1989. Asunnot ovat kuitenkin ikäänsä nähden heikossa kunnossa. Peruskorjauksen sijaan tilannetta tulisi katsoa strategisemmin Granillan nykyisten taloudellisten resurssien, nykyisen kiinteistöjen ja asemakaavan asettamien reunaehtojen ulkopuolelta.

Tontti, jolla kiinteistö sijaitsee mahdollistaisi rakennusoikeuden kohtuullisen lisäämisen nykyisestä. Lisäämällä rakennusoikeutta kohtuullisesti alue olisi mahdollista toteuttaa esim. pienkerrostaloina sisällyttäen tontille sekä omistusasuntoja että Granillan asuntoja, mikä ehkäisisi osaltaan myös alueiden eriarvoistumista.

Hyvällä kaavoituksella olisi mahdollista kehittää aluetta niin kaupunkikuvallisesti kuin Kauniaisten MAL-asuntotuotantotavoitteidenkin näkökulmasta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Granillan ja kaupungin yhdyskuntatoimi laativat kaupunginvaltuustolle esityksen mahdollisuuksista kehittää tonttia ja Granillan toimintaa mm. edellä mainitut seikat huomioiden.

Juha Pesonen
vihreät

Tapani Ala-reinikka
kokoomus

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Blogi, Tiedotteet Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.