Vallan keskittyminen on uhka elävälle lähidemokratialle

Kauniaisten Kokoomus on lähtenyt vaaleihin näkyvästi teemalla teemalla ”Älä ota riskiä – Äänestä Kokoomusta!”. En tiedä, viitataanko riskillä tällä kertaa RKP:een, Vihreisiin, Demareihin, Kristillisiin vai Vasemmistoliittoon – ehkä meihin kaikkiin.

Lukijassa pikkunäppärä vaalilause saattaa kuitenkin herättää kysymyksen, mikä Kauniaisten päätöksenteon kannalta olisi oikeasti todellinen riski? Toimivaa demokratiaa ajatellen se ainakin olisi vallan keskittyminen liikaa yhdelle puolueelle, Tästä Kokoomuksellakin on kitkeria muistoja ajalta, jolloin RKP hallitsi Kauniaisia isällisellä otteellaan suoran määräenemmistönsä turvin.

Kauniaisten Vihreät ja Demarit ovat lyöneet vääjäämättä levenevää kiilaa Kauniaisten perinteisten valtapuolueiden väliin. Ehkä Kokoomuslaisilla on nyt huoli, että tikkukaramelli viedään työrukkasesta juuri, kun he ehtivät haaveilla ajasta, jolloin päätöksiä voisi tehdä muilta kyselemättä.

Moni äänestää Kauniaisten Vihreitä ensisijaisesti siksi, että huolehdimme vihreiden arvojen toteutumisesta kaupungissa. Päätöksenteon arjessa olen kuitenkin oppinut arvostamaan yhä enemmän sitä, että asemamme suurten välissä  pakottaa Kauniaisten valtapuolueet keskustelemaan, perustelemaan ja skarppaamaan myös omaa toimintaansa.

Vihreiden kannatus on ollut Kauniaisissa jo pitkään kasvussa. Riski siitä, että nappaamme yhden lisäpaikan, on todellinen.

function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open(\\’http://www.facebook.com/sharer.php?u=\\’+encodeURIComponent(u)+\\’&t=\\’+encodeURIComponent(t),\\’sharer\\’,\\’toolbar=0,status=0,width=626,height=436\\’);return false;}

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://b.static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/z39E0/hash/ya8q506x.gif) no-repeat top left; }Jaa Facebookissa

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Tiedotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.