Sijoittajan riskien takaaminen ei kuulu kaupungille

Mannermainen tapa, jossa veronmaksajat kantavat sijoittajien riskit, on hiipimässä myös Kauniaisiin.

Valtuustossa oli käsiteltävänä Grani Kimppakonttori Oy:n vuokranmaksuvelvoitteiden takaaminen ulkopuolisille sijoittajille, mikäli Grani Kimppakonttori ei pystyisi maksamaan vuokriaan sovitusti suunnitteilla olevassa uudessa konttoritalossa.

Pyrkimys hankkeen takana on ehdottomasti kannatettava, tarkoituksenahan on varmistaa yrittäjille toimitilat myös tulevaisuudessa, kun nykyinen kimppakonttori katoaa K-kaupan talon purkamisen myötä. Vaikka kyse ei ole kaupungin kannalta kriittisistä summista (175 000€), esitys että kaupunki ottaa kontolleen kokonaisuudessaan riskin kimppakonttorin vuokrista ja toisaalta ulkopuolinen sijoittaja voitot on mielestäni periaatteellisella tasolla sietämätön.

Tein valtuustossa ponnen, jonka mukaan kaupunginhallituksen olisi vähintäänkin pyrittävä siihen, että riski jaetaan puoliksi kaupungin ja sijoittajan kanssa. Anita Antskog-Karstinen (Vihr) kannatti ja muut äänestivät ponttani vastaan. Pauli Tuohioja (KD) oli jäävännyt itsensä asian käsittelyssä.

Äänestyksen lopputulos olisi saattanut olla toinen, jos kyse olisi päättäjien ikiomista rahoista.

Korostettakoon vielä, että kyse on periaatteesta. Tietojeni mukaan Grani Kimppakonttorilla on hoitanut taloutensa hyvin, eikä vuokranmaksussa ollut ongelmia. Grani Kimppakonttorilla ei myöskään ollut mitään sitä vastaan, että kaupunki olisi puolestaan neuvotellut asiassa tiukemman sopimuksen rahoittajien kanssa.

Tietoja Juha Pesonen

Kaupunginhallituksen jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreät, Kauniainen
Kategoria(t): Tiedotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.